Bf+1

Ingen bebis så långt ögat kan nå!
 
I söndags så hade jag massa förvärkar under några timmar på kvällen trodde verkligen att det var på gång men efter att ha sovit gott så va alla symtom som bort blåsta :( Lite snopet men nu känns det ganska så skönt endå, jag har hunnit njuta utav T och nu har även J gått på 1 veckas ledighet så kan hoppas att lille W vill komma ut till oss nu i dagarna, skulle vara skönt att slippa gå till Bm på Tisdag (2/4) då myser jag heldre med liten bebis.
 
T längtar massor efter lillebror och börjar nog bli lite nervös.
Idag ska hon åka till farmor och sova över så hon får mysa lite där innan det är dax att dela farmor men en till, hos mormor & morfar är T van att få vänta på sin tur osv då hon har 9 kusiner till att dela dom med men hos farmor har hon alltid varit ensam så det kommer nog bli lite anorlunda för henne sen men tror hon kommer fixa det galant. 
 
Tagen igår på bf dagen 27/3-2013
 
 
 

Förvärkar!

Igår eftermiddag vid halv 3 så började jag få ont högt upp i magen fattade inte riktigt vad det berode på, åkte iväg på kalas hos min syster då hennes J fyllde 30 :D
 
Det fortsatte att göra ont och på kvällen runt halv 9 så började det även att kännas i ryggen.
Tänkta att nu kommer nog bebis i natt, det gjorde ondare och ondare ju längre tiden gick men till slut vid halv 1 så gick jag och la mig vaknade några gånger utav att det gjorde lite ont men sov för övrigt ganska så bra, nu känns det inte så mycket lite ont i magen enbart :( dumma bebis att lura mamma så.
 
Har tid hos Bm kl 1 så får se vad som sägs.
2 dagar till Bf och jag skulle bli glatt överaskad om bebis valde att komma innan.. 
 
Åkt på värsta förkylningen oxå så det bästa hade ju varit om jag hann bli frisk innan han väljer att komma..
 
 
 

12 dagar kvar det är ju galet snart!

Och jag börjar bli smått nervös inför förlossningen, men det är väl så det ska kännas innan antar jag, kan inte minnas att jag var lika nervös inför T`s förlossning fast då visste man ju inte heller vad det va man skulle genom gå, nu har jag även hunnit vara med min kompis på sin förlossning  + min bror & hans tjej på deras, så man har varit på båda sidorna om man säger så;) 
 
Jag är lite nervös för att liten ligger med ansiktet åt fel håll då dom flesta som fött så har haft sjukt långdragna förlossningar, klipp/sugklocka, akutsnitt, mm det betyder ju inte att det behöver hända mig men jag känner mig endå orolig för det :(
 
Är det något jag verkligen inte vill så är det att bli Snittade, det finns inte med på kartan att bli det, jag är löjligt rädd för att något ska hända och dom måste skära upp mig :S
 
Jag är livrädd för ryggmärgsbedövning och vägrar att behöva ta det.
Skulle något verkligen ske så skulle jag ju vara tvungen men jag hoppas slippa det, får nästan lite panik nu när jag sitter här och skriver om detta, usch va obehagligt. 
 
+20kg upp :S 22 med T så jag ska nog lyckas gå ner dessa oxå.
 
 
Lilla magen v 39

Välkommen vecka 39!

Har sovit mellan 23-06:20 utan att behöva gå upp :) Dom senaste nätterna har jag vaknat 2-3 gånger för att gå upp och kissa (Har under hela graviditeten sluppit springa upp, endast nu sen vecka 37) vilken känns skönt när jag väntade T så sprang jag säkert upp 5 gånger varje natt under flera veckors tid, kanske beror det på att lillebror ligger med kroppen uppåt (kommer ju inte åt med händer/fötter att sparka på samma sätt) 
 
Klockan var ställd på att ringa 07:15 men kändes helt onödigt att lägga sig igen då jag kände mig utvilad när jag vaknade, jag hör i från T`s rum att även hon håller på att vakna till liv.
 
När jag tittade ut igenom fönstret så fick jag se ett vinterland, jag trodde vi skulle slippa all denna snö nu och att våren verkligen var på väg på riktigt men icke nästan -10 och snö på marken.
 
13 Dagar til bf

Teddykompaniet!

Snubblade in på denna sidan http://www.babynapp.se & hittade ur söta snuttefiltar som dom broderar barnets namn på, hur smart som helst & inte heller jätte dyra.
 
T hade 2 olika snuttar ifrån Teddykompaniet när hon var liten och hon verkligen älskade dom, hon har dom fortarande ibland trotts att hon är 5 nu, super bra kvalitet och dom håller sig fina jätte länge :) 
 
När lillebror kommer ut och har fått ett namn så ska jag ta och beställa en till honom, om inte farmor gör det tipsade lite fint om denna sidan för henne ;) 
 
 

95% gjorda 5% kvar !

Jag ringde och beställde nya tapeter till köket den 10:onde December för att vara säker på att hinna få det ny tapetserat innan den nya familjemedlemen flytttar in hos oss, inte roligt att sitta här med en nyfödd och så ska dom in och måla/tapetsera. 
 
Nu har det gått över 3 månader och jag har inte hört ett ljud ifrån dom så i morses (kl 8:40) så beslutade jag mig för att ringa och skynda på dom lite, fick prata med en trevlig man som sa att det var dåligt att dom inte hade hört av sig så han ringde målar friman som sen ringde upp mig och bad om ursäkt, Jag måste ha hamnat mellan stolarna som han sa :S  Vi bestämde i allafall att dom skulle komma i dag och fixa det mellan 11-12 så det blev en himla fart på mig, att töma hela köket, gardiner skulle ner, skruva ner stänger ,tavlor, hyllor you name it. 
Jag hann precis klart när det ringde på dörren strax efter kl 10 & där stod det en målar snubbe som skulle in och spakla/måla lite, nu va han klar och gick, kommer tillbaka i morgon bitti sa han (orka) jag trodde dom skulle fixa det mesta i dag iallafall, jaja bara till att gå upp tidigt som bara den så jag hinner gör i ordning mig & T innan.
 
Jag skulle behöva bära upp en massa saker på vinden men jag vet inte riktigt om min kropp skulle uppskatta det, den är ju ganska så trött/tung nu så här i slutet på graviditeten. 
 
Idag kommer nog Fröken M med sina troll M&N och leker lite :)
 
14 dagar till BF idag, tiden bara springer förbi..
 
 
 
 
 

V37+4 & Bm besök

Igår var vi hos Barnmorskan, lyssnade på hjärtat, tog lite prover, skrev en sammanfattning om graviditeten och lite om hur jag vill ha det under/efter förlossningen.
 
 
Vi fick även se lillebror på Ul igen (4:de gången :) ) då bm inte riktigt visste hur han låg, han ligger fortfarande med huvudet neråt och är fixerad men han ligger i vidöppetläget .
 
Hon sa att det inte var något att oroa sig för, dom brukar vända på sig under förlossningsförloppet. 
 
Nyfiken/dum som man är så googlar man ju på det mesta så läste lite om att föda i vidöppetläge och det stod saker som:
 

Vad är vidöppet läge?

Vissa barn placerar sig i bäckenet med baksidan av huvudet mot mammans ryggrad. Detta kallas VIDÖPPET läge och kan leda till följande: 

• Sannolikheten för att vattnet går i början av förlossningen ökar. 

• Mer ryggsmärtor under och mellan värkarna. 

• Förlossningen går långsammare.
 
• Det kan behövas tång eller sugklocka för att hjälpa barnet ut
 
Där ser man :S
När jag skulle föda T så hade jag endast värkar i ryggen och jag trodde att hela ryggen skulle gå av det gjorde så j*vla ont, så hoppas inte det blir värre denna gången. 
Tång/sugklocka låter inte heller så trevligt.
Vattnet kan gärna få gå denna gången (tog hål på hinnorna med T) så har man fått testa på det oxå :P 
 
En långsam förlossning är jag inte alls sugen på och inte heller en försnabb. 
 
Nu ska jag passa på att fixa iordning lite innan T kommer hem i från Förskolan.
 

.Snart är du storasyster ♥
15 dagar till bf
 

Trött Mamma med 16 dagar kvar.

Har i stort sätt legat i sängen hela helgen, så fort jag gått upp ifrån sängen så har all energi runnit av mig och jag måste lägga mig ner igen :( kroppens sätt att förbereda sig kanske.   Vilket har resulterat i att jag har fruktansvärt dåligt samvete för att T har fått klara sig själv så mycket :( jag har inte orkat leka med henne på samma sätt som vanligt, hon säger att det inte gör något men denna tiden innan lillebror kommer vill jag ju passa på att göra massa roliga saker med bara henne. 
 
Idag känns det lite bättre förutom att jag vaknat 3 gånger inatt av ihållande "mens" värk i mage/rygg, som strålar ner i benen, Hoppas det är ett tecken på att det kanske kanske snart är på G Kl 13 har vi tid hos Bm ska skriva en sammanfattning om graviditeten samt skriva lite om hur jag vill ha det under förlossningen, hon ska kolla mitt järnvärde oxå då det låg så lågt som 105 sist (ska ligga runt 120).
 
sen blir det en sväng hem till syster M så kusinerna kan leka lite :) 
 
Nu får det bli en dusch och fixa iordning oss innan klockan blir alldeles förmycket. 
 

18 dagar!

Solen lyser och helgen är i full gång.
Idag så har vi inga direkta planer men det får allt bli en promenad i det härliga vädret sen.
 
Dock så är inte min kropp och jag vänner för tillfället, ryggen värker och huvudvärken är på väg, i dag är det endast 18 dagar till bf och jag är så nyfiken på lill killen, men det känns som en hel evighet innan det verkligen är dax på riktigt. 
 
T är på ganska så bra humör även idag :) lite svängande humör men det har jag fullförståelse för då jag inte alls orkar underhålla/aktivera henne på samma sätt som innan :( det gör ont i mitt hjärta när jag inte orkar leka med henne på samma sätt som innan. 
 
Blev lite shopping här på morgon kvisten.
T bara älskar turkost så det va ju en självklarhet att hon skulle få nya fina sommarskor i den färgen :)
 
 
 
Idag är J ledig så ikväll blir det Lördagsmys till melodifestivalen.
 
Hoppas ni får en trevlig helg!

20 dagar!

Det blev ingen bebis inatt, precis som jag trodde.
 
Idag tar jag & T en mys dag hemma tillsammans, min kropp är tung så orkar inte gå den 15min långa(korta) vägen till förskolan.
T har absolut inget emot att vara hemma och det känns skönt att kunna mysa med bara henne innan hon får dela oss med sin lillebror.
Hon har pratat så mycket om att hon ska bli storasyster, hon är längtat och nu väntar hon på att han ska komma till oss. 
Tror hon känner sig lite nervös då hennes humör har gått ifrån super glad till jätte gnällig, arg, känslig, osv. Hoppas så att hon snart är sitt glada jag igen.
 
Idag är det 20 dagar kvar till bf och jag går in i v 38 solen lyser och det känns som om denna dagen kan bli riktigt bra :) 
 
T älskar när vi går förbi och matar "hennes" Ankor :D Hon har precis börjat på ny förskola så varje morgon går vi förbi där och som vanligt springer hon fram till vattnen och skriker Hej Ankorna :)
 
Nu längtar vi efter sommar, sol & värme!

Jag är redo!

 
Jag känner mig så redo för att föda i kväll, (dock jobbar J natten, men det gjorde han när Tskulle födas oxå) lär ju inte hända men det hade varit toppen om det hade velat dra igång.
T säger att lillebror ska komma den 7mars vilket är snart (bf 27) tror dock mer på 7 april :(  gick över 10 dagar sist så känns inte så troligt att han skulle välja att komma 20 dagar innan.
Jag är för tillfället redo i allafall, i morgon kommer det kännas nervöst igen och så kommer det väl att fortsätta tills det verkligen är dax. 
 
Jag har iallafall mer tecken på att nått skulle vara på g än vad jag hade när jag väntade T där jag inte ens hade en antydan till att förlossningen skulle vara på g, inga samandragningar,ingen slempropp eller liknande nu har jag haft Sd i flera dagar (inga onda) molnande värk i magen och ilningar i livmodertappen när jag rör mig. Det betyder ju absolut inte att något skulle vara på g men det känns enda bra på nått sätt.
 
Denna graviditet så testar vi på att dricka hallonbladste ifrån v 35 vilket jag inte gjorde med T så ska bli spännande och se om det har någon värkan eller om det inte spelar någon roll.. (Mindre blödningar efter och liknande) 
 
 
 
 V19 
 

Tisdag morgon!

T är på väg till förskolan med sin pappa och jag sitter i soffan och funderar lite på vad jag skall orka göra i dag.
"Njuter" utav ett glas med Hallonbladste (Smakar bättre än vad jag hade kunnat ana) och hoppas lite på att lillebror snart ska behaga komma ut till oss,(22 dagar kvar till bf) men på samma gång så är jag lite nervös inför självaste förlossningen, jag har ju gjort det innan men det är några år sedan sist och man förtränger ju saker ganska så fort.
Jag är mest nojig över smärtan och lite orolig för att behöva ligga på neo även denna gången.
T fick en infektion i samband med att dom tog hål på mina hinnor (dom visste inte varför men det va ganska så vanligt berättade dom sen) Så det blev 10 långa dagar på neo för våran del, med massor utav provtagningar, antibiotika i huvudet, fick ligga på soldyna då hon hade gulsot och dåliga blodvärden så hon fick lite på fyllning blod också.
Jag hade precis fyllt 22år månaden innan och jag hade längtat så efter att få bli mamma efter att få upp min dotter/son på bröstet och känna den där lyckan som man så många gånger innan sätt på film, men så blev det inte T kom upp på bröstet en kort stund sen sprang dom iväg med henne då hon hade svalt vatten/slem så dom fick suga upp det, sen fortsatte hennes färd upp till neo, hennes pappa var med henne hela tiden och jag själv låg kvar i förlossningsalen och visste inte vad som hände på andra sidan dörrarna, efter en stund så fick jag hjälp utav 2 sköterskor att komma upp ifrån sängen, jag skulle bara ta 2 steg och sätta mig i rullstolen och då svartnade allt och benen veck sig.
Vaknade upp strax efter och fick veta att jag hade svimmat så jag blev liggandes i rummet helt ensam med dropp i 2 timmar, dom timmarna kändes som en evighet och jag ville bara till min dotter, jag visste ju inte vad som hände då ingen visste när jag frågade.
Tillslut fick jag komma upp och se på henne, hon låg ner bäddad i en solbädd och jag ville inget hellre än att plocka upp henne men jag fick nöja mig med att klappa på hennes kind, J åkte sen hem på kvällen och jag fick åter igen lämna min dotter för att bege mig ner till Fl där jag fick ett rum över natten, jag minns så väl att jag grät mig själv till söms den natten, vaknade flera gånger och ville bara upp till T.Jag hoppas att denna förlossning eller snarare tiden efter förlossningen blir bättre.

23 dagar kvar!

Stora T & Lilla W? om 23 dagar är det beräknat att lillebror ska komma till oss, jag sitter här helt sprick färdig och verkligen toklängtar efter att få ett litet tecken på att förlossningen skall vara på g ;) men det enda som känns är några enstaka sammandragningar och inte gör dom ont heller.

Bara till att fortsätta vänta ;)

.:4 Mars 2013:.

Hej och välkomna hit!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Valfritt innehåll
RSS 2.0